Overlaying heritage and functionality in adaptive re-use

WHITTY BUILDING REDEVELOPMENT

The Whitty Building Redevelopment Project is an adaptive reuse development for the joint project between University of Queensland and Mater Health Services to establish a new Education Centre on the Mater South Brisbane campus.

To complement the heritage architecture and celebrate the significance of the building, distinct wayfinding signage connects to the fabric of the building and sense of place with overlayed glass panels and integrated graphics. Patterned film and decorative decals complement the heritage building and provide necessary privacy for learning and administration environments. The design draws on references from the building’s history, architecture and design motif’s.

SCOPE

  • Wayfinding Signage
  • Interpretive Plaques
  • Glazing Graphics

ARCHITECTURE

  • Conrad Gargett

AWARDS

  • Silver Heritage Award for Conservation at National Trust Queensland Heritage Awards